Irobot Roomba S9 ve S9+ "Bir Karşılaştırma Hikayesi"

Irobot Roomba S9 ve S9+

Irobot Roomba S9 ve S9+ "Bir Karşılaştırma Hikayesi"

IRobot serisinin en son modelleri s9 serisidir. Şu anda serinin sadece iki modeli bulunuyor: Roomba s9 ve Roomba s9 +. Kısacası, plus +, robot süpürgenin otomatik boşaltma istasyonuyla birlikte geldiği anlamına gelir.

Bazı yanlış anlamaların aksine Roomba s9 ve s9 + arasında yalnızca üç fark var. Hadi gelin beraber bakalım ne olduklarına.

  • Otomatik Boşaltma Sistemi, S9 + "Plus" için, Clean Base'in eklenmesidir. Şarj istasyonunda bir motor, yüksek verimli filtre ve bir toz torbası bulunur. Robotun yanaşma sonrası toz haznesi otomatik olarak boşaltılacaktır. S9 modeli ise, toplama haznesini boşaltmayan bir şarj istasyonunu kullanır.
  • Otomatik Boşaltma Sistemi toz haznesi S9 + için toplama bölmesinde, kir ve tozların taban ünitesi tarafından çıkarıldığı bir erişim deliğine sahiptir. S9 modelinin toplama bölmesinde böyle bir erişim deliği yoktur.
  • S9 +, Otomatik Boşaltma Sistemi nedeniyle s9 modelinden daha pahalıdır.
  • Daha geniş süpürme alanı,

Birazda Roomba S9 model robotların tüm temel ve önemli yönlerinden bahsedelim. Bu robotların nasıl çalıştığı ve gerçekten neler yapabilecekleri hakkında daha iyi bir fikir edineceksiniz.

Otomatik Boşaltma Sistemi

Son birkaç yıldaki en büyük robot süpürgelerdeki gelişmelerinden biri otomatik boşaltma sistemidir. İlk olarak Roomba i7+ 'da görünen bu özellik, robotun şarj istasyonuna her yerleştiğinden toz haznesini boşalttığı anlamına gelir.

Clean base olarak adlandırılan bu ünite, hazneyi boşaltan şarj istasyonunun adıdır. Robot yerleştiğinde emiş oluşturan yüksek hızlı bir motora sahiptir. Emme, toz haznesindeki erişim deliğini tıkayan kauçuğu kaldırır ve tozu dışarı çeker. Kir ve toz, Clean Base ünitesine gider ve büyük bir torbada toplanır.

Toz Torbasını çıkarmak için, Clean Base’in üstünü açıp torba tutamacını yukarı çekersiniz. Torba kaldırılır kaldırılmaz kapanan, toz ve pisliği içeride kilitleyen lastik bir tuzak tıpaya sahiptir. Daha sonra tüm torbayı ortalığa yaymadan kolayca çöpe atarsınız. İyi haber şu ki, toz torbasınız değiştirmek zorunda kalmadan yaklaşık bir ay kullanabiliyorsunuz. Kötü haber şu ki, s9 + satın aldığınızda içinden sadece iki adet toz torbası çıkıyor ve sonrasında satın almanız gerekiyor.

Filtrelemede Fazla bir Değişim Yok

900 serisinden bu yana Roomba s9 modellerinde kullanılan yüksek verimli filtrede önemli bir değişiklik olmadı. Yüksek verimli HEPA filtresi hala, 3 mikrona kadar olan parçacıkları yakalar. Bu, evcil hayvan tüyleri, toz akarları ve polen gibi ev içi alerjenlerin yüzde 99'una kadar ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

Sadece Clean Base şarj istasyonunda bir değişiklik yapıldı. Roomba i7 + için Clean Base ünitesine standart bir filtre takılıdır. Ancak s9 + Clean Base, daha sessiz bir motora ve yüksek verimli bir filtreye dönüştü. Artık, toz haznesine giren tüm alerjen boyutlu parçacıklar, toplama haznesi boşaltma işlemi sırasında da filtreleniyor.

Kontrol Seçenekleri Daha da Gelişti

Roomba robotları uzun süre bazı kontrollere sahipti. Saati ayarlamak, bir program oluşturmak veya bir temizlik oturumu başlatmak istiyorsanız, robotun üzerindeki düğmelere basmanız gerekirdi.

Sonunda, IRobot Ev uygulamasını yayınladı. Uygulama hızla Roomba robotlarının en önemli özelliklerinden biri haline geldi. Kullanımı kolay arayüzü, basit kontrolleri ve basit kurulumuyla IRobot Home uygulaması, robot süpürge sahiplerinin favorisi oldu.

Roomba i7 ve i7 + sürümünün piyasaya sürülmesiyle, uygulamaya yeni özelliklerin eklendiğini gördük. Robotu hala kontrol edebilir, programları ayarlayabilir, düzenleyebilir ve iptal edebilir ve durum güncellemelerini görebilirsiniz, ancak s9 serisi bunu bir adım daha öteye taşır.

Imprint Technologies ile (aşağıda bahsedeceğiz), yeni özellikler ve seçenekler uygulamada ve yan ürün olarak sesli komutlara açıldı.

Artık yalnızca kat planınızın haritasını görmezsiniz, onunla etkileşim de kurabilirsiniz. Ayrıca, başka bir Roomba robotu için mevcut olmayan yeni sesli komutları Google Assistant ve Amazon Alexa cihazları üzerinden de kullanabilirsiniz (tabii ki i7 serisi hariç).

Imprint Teknolojisi Gelişmeye Devam Ediyor

Roomba i7 ile sunulan bir özellik bir kez daha Roomba s9 serisi ile geliştirildi. Imprint Technology, robotların işlevselliğini artıran iki parçalı bir sistemdir.

Imprint

Bunlardan birincisi Imprint Link ki bu iRobot'un özel bir özelliğidir. S9 modelleri ve Braava M6 paspas robotu arasında iletişimi sağlar. İki robotu mobil uygulama aracılığıyla birbirine bağlarsınız. Bu yapıldıktan sonra, bir temizlik döngüsü başlattığınızda (veya programlanmış bir temizlik oturumu başladığında), önce Roomba s9 başlayacaktır.

Roomba sert zeminli bir odayı bitirdiğinde, Braava'yı süpürmenin tamamlandığı konusunda uyarır. O zaman Braava, Roomba'nın arkasındaki yeri silmeye başlayacak. Ayrıca kurabilirsiniz, böylece aynı anda çalışırlar. Braava M6 mutfağı temizlerken Roomba'nın oturma odası halılarını süpürmesini sağlayabilirsiniz.

Imprint Akıllı Haritalama

İkincisi ise, Imprint Smart Mapping olarak bilinir. Roomba s9 +, evinizin eksiksiz, üç boyutlu bir haritasını oluşturmak için bir harita çalışması (veya iki veya üç) gerçekleştirir. Bu harita mobil uygulamada görüntülenebilir. Mobil uygulama aracılığıyla artık haritayla etkileşim kurabilirsiniz. Örneğin, odaları ayrı ayrı adlandırabilirsiniz. Ardından, evinizin Roomba'nın temizleyeceği belirli odalarını seçebilirsiniz.

Imprint Smart Mapping'in bir başka özelliği de Roomba s9'un on farklı yerleşim planını eşleme ve saklama yeteneğidir. Örneğin, birden fazla katınız varsa, her kat ayrı ayrı haritalanacaktır.

Robotu farklı bir kata taşıdığınızda, nerede olduğunu algılar ve temizliği yapmak için ilgili haritayı kullanır. İlginç olan, ikincil bir haritalama çalışmasına artık ihtiyaç duyulmamasıdır. Oturma odanızdaki tüm mobilyaları yeniden düzenlerseniz, Roomba yine de hangi haritayı kullanması gerektiğini bilecektir. Oturma odasını temizlediğinde, temizlediği için haritayı yalnızca o oda için günceller. Başka hiçbir robot şimdilik bu iddiada bulunamıyor.

Salonda olan yemek masası alanını belirler. Ayrıca süpürmek gerekir ise yemek masası haritada seçilerek salonun tamamı değil de yemek masasının olduğu yeri süpürme özelliği de bulunur.

Son olarak, yeni bir özelliğe Keep Out Bölgeleri adı verilmiştir. Robotun tüm odayı temizlemesini engellemek yerine, mobil uygulama haritasında kareler çizebilirsiniz. Bu kareleri konumlandırabilir, boyutlarını veya dönüşlerini değiştirebilirsiniz. Memnun olduğunuzda haritayı kaydedin. Bu kare alanlar Roomba s9 ve s9 + tarafından sanki fiziksel duvarlar veya bariyerlermiş gibi göz ardı edilecektir.

Bu özellik, Imprint Smart Mapping'in geri kalanıyla birlikte sanal duvar bariyerleri ihtiyacını ortadan kaldırır. Roomba s9 ve s9 + hala çift modlu sanal duvar bariyerleriyle uyumlu olsa da, artık bunlara gerçekten ihtiyacınız kalmaz. Bu da, sizi başka bir aksesuar satın almaktan kurtarır.

Peki s9 serisinin i7’den ne farkı var?

S9 u İ7 den ayıran en önemli özelliklerden biri, “D” yani düz ön tasarımı sayesinde “O” yani yuvarlak yapılı İ7’ye göre, yerleri süpürürken alt rulolar iki tekerlek arasında değil “D” yapılı düz ön taraf sayesinde tekerleklerin önüne konumlandırılmıştır.

Bu S9 a İ7 ye göre daha geniş bir süpürme alanı sağlar ve aynı m² de odada İ7 ye göre çok daha hızlı süpürme imkânı sunar. Ayrıca düz ön tasarımın artılarından biri de 90° köşe yerlerde kirleri kenarlardan ortaya çeken fırçaların daha etkili temizlik yapmasını sağlar.

İ7 *10x süpürme sunarken

S9 *40x süpürme gücü sunar

Bu güç, halısı çok olan evlerde ve de evcil hayvan besleyen kullanıcıların halıyı saran ve toplanması birçok süpürge için zor olan tüylerin alt modellerine göre 4 kat daha etkili temizlemesi anlamına gelir.

*  Roomba 600 serisi ile kıyaslandığında

Roomba s9'u Bir Model Yükseltebilir Misiniz?

Clean Base ve özel toz haznesi dışında iki robot arasında hiçbir fark olmadığı için Roomba s9'u Roomba s9 + 'a yükseltmek mümkündür. iRobot, Clean Base sistemini ayrı olarak satmaktadır, ancak henüz Türkiye’de böyle bir seçenek bulunmuyor.

Satın alma işlemini yaptığınızda, yalnızca Clean Base ünitesini kurmanız ve çalıştırmanız ve yeni toz haznesini s9 robotuna yerleştirmeniz gerekir. Clean Base'i kablosuz ağa bağladığınızda ve robotla eşleştirdiğinizde, artık Roomba s9 + 'a sahip olursunuz.

Yine de, yükseltmeyi daha sonra yapmak size daha pahalıya mal olacaktır.

Roomba S9 Halı Temizleme

Halıda Roomba s9'dan daha iyi bir robot yoktur. Kauçuk çıkarıcılar sadece halı liflerinin derinliklerinde çalkalanmakla kalmaz, aynı zamanda geliştirilmiş emiş gücü ve halı modu özellikleri halılarınızdan en küçük döküntüyü alır.

VSLAM navigasyonu ve haritalama, robotun her kareyi hassas bir şekilde temizlemesini sağlar. Robot önce odanın kenarları boyunca hareket edecek ve ardından tüm zemini kaplamak için paralel çizgiler kullanarak hızlı bir koşu yapacaktır.

Odanın tüm alanlarında derinlemesine temizlik yapmak için ikinci bir geçiş yapılacaktır. Tamamlandığında, s9 bir sonraki odaya geçecektir. Ayrıca etkileyici olan şey, Roomba s9'un tüm bunları daha önce herhangi bir Roomba'dan çok daha hızlı yapmasıdır. Oda başına ortalama 18 dakikadan az olan temizlik derin, kapsamlı ve hızlıdır.

Roomba s9 Sert Zemin Temizleme

Roomba s9 ve s9 + sert zeminlerde inanılmaz bir iş çıkarır. Büyük kauçuk fırça, ne kadar yumuşak olursa olsun hiçbir şeyi gözden kaçırmaz ve hiçbir yüzeyi çizmez. Kare ön tasarım, robotun köşelere ve kenarlara her zamankinden daha iyi girmesini sağlar.

Özellikle bir tasarım özelliği olmasa da Roomba s9, bir içecek döküldükten sonra unutulan sıvı halkalar gibi kurumuş izlerin çoğunu kazıyabilir. Yine de aldanmayın; Roomba robotları ıslak kirleri temizlemeyecek. Onlardan kaçınmasalar da, sadece etrafa yayılacaklardır.

Bununla birlikte, yeni tasarım (ve yıkanabilir toz haznesi) ile, toplama haznesine biraz nem girdiğinde motorun ıslanma tehlikesi yoktur.

Roomba s9 Evcil Hayvan Tüylerini Temizleme

900 serisi robotlar çıktığından beri Roomba, evcil hayvan tüylerini neredeyse diğer tüm robot süpürgelerinden daha iyi temizlemek açısından bir adım öndedir. Bu s9 serisi ile de devam ediyor. Daha büyük toplayıcılar daha fazla evcil hayvan tüyünü temizlerken, emiş gücü hepsini içine çekiyor.

Fırçalar ayrıca insan ve evcil hayvan tüylerini ayırmak için zıt yönlerde dönerek birlikte çalışır. Tüyler döner çubukların etrafına dolanmak yerine, kaldırılır, ayrılır ve toplanır.

Etiketler: roomba, S9, s9+, s9 plus, Irobot, Roomba S9
Ocak 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Alışveriş deneyiminizi daha iyi hale getirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgilere Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.